Netvor je zver

by - 29.4.17

Peternelle van Arsdale - Netvor je zver

Žáner: Young Adult, Fantasy
Vydavateľstvo: Slovart
Rok vydania: 2017
Originálny názov: The Beast is an Animal
Čítané v: slovenčina

Anotácia:


Kde bolo, tam bolo, alebo nebolo? 

Alys je mále dievčatko, ktoré nemôže v noci spávať. Jedného večera sa vyberie na nočné potulky lessom a stretne tam dve krásne ženy, ktoré vyzerajú úplne ako stromy. Tieto stromy však nie sú obyčajné. Majú veľkú moc zabíjať ľudí, tým najkrutejším spôsobom, a to vysávaním ľudských duší. Sú to požieračky duší.

Keď sa vracia domov, stretne kočovníka a spolu zisťujú, že všetci dospelí z dediny sú mŕtvi. Ako to? Prečo? 

Všetky siroty prichýli susedná dedina a každé dieťa dostane nových rodičov. Zo začiatku sa majú dobre, nič im nechýba ale časom z nich spravia otrokov. Prejde pár rokov.

Alys zisťuje, že ju láka less. Preto sa tam potajomky stretáva s Netvorom, ktorý jej hovorí, že je ich jedinou záchranou. Alys? Sama tomu neverí. Časom zisťuje, že má určité schopnosti, ktoré nie sú bežné. 


Netvor je zver, nuž navečer
vždy zvrtni kľúčom v bráne,
lebo ak sa nás v noci zmocní,
už sa to neodstane. 

Netvor je zver, od tvojich dvier
nemieni vôbec odísť,
rohami búši, v tvojej duši
zaňuchal ďalšiu korisť.  


Keď zomrie aj jej druhá matka, Alys je obvinená z požierania duší a musí čeliť súdu. Jej otec ju však zachráni a Alys tak uteká čo najďalej od dediny. V tuhej zime, keď už ju opúšťa všetko sila a viera, zachráni ju Cian.

Alys chce skoncovať s požieračkami. Dozvie sa, že celá dedina, z ktorej musela odísť bola vypálená a jej kamaráti sú na úteku. Vrátia sa všetky deti k Alys? Zabije Alys požieračky a zničí tak všetko zlo, čo napáchali? Alebo sa stane jednou z nich? 
Nečakaj a bež do najbližšieho kníhkupectva. :)

___________________________________________________________

Ako som spomínala na Goodreads, kniha bola zaujímavá. Miestami som síce mala chuť zavrieť ju a len sa dívať na ten krásny prebal. Nápad bol originálny ale myslím si, že autorka to mohla aj trošíčku lepšie poňať. 
Asi som nepochopila názvu tej knihy. Netvor je zver? Čo to má spoločné s dejom? Netvor tam bol spomínaný asi dvakrát ale ok.

Ďakujem Slovartu za prečítanie ;).

Hodnotenie:

⭐⭐⭐⭐

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *