Renegáti

by - 21.4.18

Renegáti
Marissa Meyerová








Pôvodný názov: Renegades
Žáner: Young Adult
Rok vydania: 2018
Čítané v: čeština
Séria: Renegáti/Renegades
Časť: 1.
Vydavateľstvo: Egmont (Albatrosmedia)


Renegáti sú noví vládcovia krajiny. Starajú sa o svojich obyvateľov, zabezpečujú im ochranu, pre niektorých sú vzorom, pre iných stoja len za opovrhnutie.

Sú to ľudia s nadprirodzenými schopnosťami. Môžu sa premeniť na motýľe, môžu kresliť a tým svoje obrázky prenášať do reality. Každý jeden z nich má svoju vlastnú schopnosť.

Potom sú tu Anarchisti. Tiež majú schopnosti, lenže ich nevyužívajú na záchranu, skôr naopak. Kedysi to boli Anarchisti, kto vládol, ale keď zomrel ich vodca, neostávalo im nič iné ako stiahnuť sa do ústrania a nechať vedenie pre Renegátov.

Po niekoľkých rokoch plánuje Nova Artino pomstiť smrť svojej rodiny a svojho strýka, zabitím Kapitána. Keď sa jej to nepodarí, rozhodne sa pridať k Regenátom a zničiť ich tak zvnútra. No nie všetko ide tak jednoducho, ako si myslela aj keď sa dostane do oddielu, ktorého nadriadený je Adrian.

Adrian Everhart je Regenátom a adoptovaným synom Kapitána Chrómia a Dreada Wardena. Jeho úlohou je odhaliť totožnosť Nightmare a zabrániť Anarchistom aby ubližovali.

Anarchisti začnú vystrčovať rožky a strpčovať životy iným. Regenáti na čele s vládou ich chcú stoj čo stoj zastaviť. 

Adrian a Nova spoločnými silami a s kopou tajností hľadajú pravdu a spravodlivosť. Obaja veria niečomu inému, ale keď príde rad na nich, vedia, že si majú kryt chrbát aj za cenu smrti.

Podarí sa Nove nájsť spravodlivosť a pomstiť sa? Nájde Adrian otázky na svoje odpovede?



 

Veľmi zaujímavé zobrazenie sveta, ľudí s nadprirodzenými schopnosťami, skvelý opis prostredia. Musím priznať, že mne osobne trocha vadilo samé opisovanie a skoro žiadne dialógy. Dej nebol uponáhľaný, skôr sa všetko dialo pomalšie ako by sa mohlo.
Prišlo mi to tak ako by akcia bola skôr len na začiatku a konci knihy. Medzitým opis, opis, opis. 
Niektoré udalosti sa dali predvídať, ale celkový dojem mi to neskazilo. 
Páčili sa mi postavy a ich dvojité stvárnenie. Tiež ich mená boli skvelo premyslené. Potom to, že Renegáti aj Anarchisti boli opisovaní ako niečo skvelé, ale aj ako niečo veľmi zlé. Teda každý si bránil svojich. Vlastne ste si nemohli ani vybrať na koho strane ste :D.
A ten koniec? Ako prosím?
Ak ste fanúšikmi Marissa Meyer, nemôže vám táto kniha rozhodne chýbať. Obsahovala akciu, kúsoček romantiky, bitku, nenávisť. Hlavné postavy nie sú žiadni slabosi ale majú nadprirodzené schopnosti! Už len kvôli tomuto dôležitému faktu táto kniha stojí za prečítanie. 


Za tento recenzný výtlačok som veľmi vďačná Albatrosmedia, ktorý som si mohla prečítať ešte pred samotným vydaním. 

Kniha vychádza o niekoľko dní, takže sa máte na čo tešiť ;).
Keďže ide o zaujímavý námet a je to Marissa Meyer, nedá mi inak ako ohodnotiť Regenátov 4 hviezdičkami.



You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *